SlipBey
SlipBey
SlipBey
18.05.2022 - 20:51

Korku Filmi Sevenler İçin Film Önerileri

Açık ara en sevdiğim film türü aksiyondur, fakat ben gerilim ve korkuyu da çok seven bir insanım ve çok fazla izlemiş olduğum korku filmi var bir kaç tane de dizi var onları listeleyip biraz yorum yapacağım.
Dilerseniz lafı fazla uzatmadan hemen listeye geçelim;

1-28 Hafta Sonra:

Eğer zombili filmleri seven biriyseniz zaten %99 bu filmi izlemişsiniz. Bence dönemine göre (2007) yapılmış olan en iyi yapımlardan biri. Zaten bu dizinin bir seri olduğundan bahsememe gerek yok bu serinin 2.filmiydi. Serinin 1.filmi: "28 Gün Sonra" filmini de mutlaka izlemelisiniz çünkü az bucak konuyu pekiştirmek için lazım oluyor.

Filmi yorumlayacak olursam açıkçası çekimler yapılırken yönetmen dur dur şuraya bir gimball koyak diye bir şey demedi mi onu düşünüyorum acayip derecede sallanan kameralar var ama onun dışında aksiyonu ve gerilimi bol bir dizi o adrenalini damarlarımda hissettim diyebilirim.

2-Arınma Gecesi Serisi

İzlerken çok keyif aldığım serilerden biriydi bir gece oturuşta bütün seriyi bitirdim ve keyif aldım. Hatta bir süre etkisinde kaldım ve serviste filan arınma gecesi gerçek olsa kimi öldürürdün gibi muhabbetler açmıştım :9

3-Death Note

Şimdi listeye bu filmi ekledim diye linçleyebilirsiniz fakat sürükleyiclik açısından iyiydi hele benim gibi dehşet ve kan severseniz gayet ideal bir yapım olduğunu söylyebilirim. Fakat filmin sevilmeme nedeni çizgi romanın dengesini bozuyor olmasıydı. Senaryoda çok açık ve eksik vardı bir çok kişi için vakit kaybı olsa da beni güzel bir şekilde sarmıştı 1 demlik çayla idare etmiş olsam da idare eden bir yapımdı.

4-Testere Serisi

Bütün bir Testere serisini bitirmiş biri olarak söylemeliyim ki ilk 7 filmi çok güzel fakat beni 7'den sonrası pek sarmadı, zaten 10 senelik bir zaman dilimi mevcut 7 ile 8 arasında. Ancak "Death Note" kısmında da söylediğim gibi ben kan ve dehşet seven biriyim bu konuda çok hoşuma giden yapımlardan biri olduğunu kesinlikle söyleyebilirim.

5-Countdown

Bazı kişilerin yorumlarına bakınca tam bir zaman kaybı deselerde ben uykum gelsin diye netflix izleyen bir insanım fakat o an ki atmosfer hem beni sürükledi hem de ne olacağını kestiriyor olsam da ister istemez gerilim yarattı. Bence hoş bir yapım olmuş diyebilirim.

6-Teksas Katliamı

Kesinlikle ilk serisi kadar başarılı olduğunu düşünmesem de netflixe göre gayet iyi bir iş çıkartmışlar. Yine kan ve dehşetlik açısından gayet iyi bir yapım olduğunu söyleyebilirim fakat spoiler vermeyi seven biri olmasam da son sahnesinde ister istemez nedennn dediğim olmuştu.

7-Bu gece ormanda kimse uyumuyor serisi

İzlerken yine sürükleyiciliği açısından hoşuma giden yapımlardan biri olmuştu fakat dehşetlik açısından beni pek tatmin etmedi yinede iyi bir yapımdı. Fakat uygunsuz sahnelere çok yer verdikleri için o tarz yerleri atladım. (Tavsiyem küçükseniz izlemeyin çok merak ederseniz de ailenizden gizlicene bahtaniye altında izleyin)

8-13.Cuma Serisi

Beni gerçekten en çok sürükleyen yapımlardan biri olduğunu söyleyebilirim. Biraz eski yapım olsada gayet hoş ve iyi bir yapımdı. Jason diye bir karakter olmasaydı bizde de Polat Alemdar diye bir karakter olmazdı neticede :8

9-All of Us Are Dead

Saçmalıkları çok fazla olsada, çooook fazla mantık hatası olsa da yinede sürükleyiciliği olan güzel bir dizi olduğunu söyleyebilirim. Fakat 2.sezonunun kesinlikle gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Zombili yapımları seven biri olarak kendilerine has bir zombi olsun demeleri beni biraz kırdı açıkçası. Yani yapım resmen zombilere küfür etti :3 Ama izlenebilecek iyi bir diziydi özellike benim gibi sinemaya merakı olanlar varsa güzel bir yönetmenlik fikri veriyor heleki tek açılı çekimlerin olması benim tamda istediğmi bir tarzdaydı.

10-Bunu sen tamamla :)

Daha çok dizi var fakat birazda sizden öneriler almak güzel olur. Daha fazla dizi önerisi yapacağım farklı türlerde filan, içeriğimi umarım beğenirsiniz.

Etiketler:
Tavsiyeler/Öneriler
Paylaş:

Yazar:

SlipBey

SlipBey

Merhaba, Berkant (SlipBey, Slipy). 7 Yıldır yazılım ile uğraşan bir geliştiriciyim. Genel olarak web tasarım, masaüstü programlama ve mobil uygulama tasarımları ile ilgileniyorum. Teknolojiye meraklı olan insanlarla etkileşimde kalmayı seven bir bireyim.

Discord Durumu

ÇevrimdışıProfil

Yorum Yaz

Geçmiş Yayınlar

Kategoriler (0)