SlipBey
SlipBey
SlipBey
19.05.2022 - 15:55

Web Tasarım İçin Kullanabileceğiniz CSS Frameworkleri

Web Tasarımla ilgilenirken işimizi kolaylaştıracak güzel bir css kütüphanese çok ihtiyaç duyarız. Ben listeyi hazırlarken kendi kullandıklarımı yazdım ve sıralama en çok kullandığıma göredir.

1-TailwindCSS

CSS'nin başına gelebilecek en iyi frameworklerden biri olan TailwindCss açık ara en iyilerden biridir. Bootstrap kadar kolay değil bu yüzden dolayı az bucak css'ye hakim olmanız gerekmektedir.

En beğendiğim özelliklerinden biri kesinlikle özelleştirilebilir olmasıdır.
Kurduğumuzda gelen tailwind dosyasında theme kısmı sayesinde her türlü değeri kendimize göre özelleştirebiliriz.

2-WindiCSS

Kullanımı tailwind'e göre daha kolaydır. Ve baktığınızda ya bunlar çok benziyorlar diyebilirsiniz, evet benziyorlar. Çünkü zaten windicss, tailwind kullanılarak yapılmıştır.

3-BootstrapCSS

Zaten listeye bootstrap koymazsam olmazdı :) Yeni başlayan insanlar için çok rahat bir kullanım sunuyor. Ki günümüzdeki çoğu projede; Sadece websitesi olarak değerlendirmemek lazım bazı masaüstü ve mobil uygulama frontendlerinde de kullanıldığını gördüm.

4-Semantic UI

Sadece bir kaç kez meraktan kullandığım bir frameworktu kendisi beni pek tatmin etmedi. Animasyonları ve efektleri güzel yapılmış olmasına rağmen aşırı yavaş çalışan bir sistem ve optimizasyonu yapmak uzun sürüyor. Ekstra olarak her cihaza uyumlu olmayan bazı kodları var fakat elementlerini tek tek deneyip beğendiğimizin kodunu kullanmak gibi şeyler yapılabiliriz (Bende öyle yapmıştım).

5-Foundation

Kendisini şuanda test ediyorum biraz karmaşık bir yapısı var ama çok güzel artıları olduğunuda söylemeliyim. Kendisini seversem ilerleyen zamanlarda daha ayrıntılı bir şekilde tanıtacağıma emin olduğum bir frameworktur.

Fakat eksileri biraz göz korkutabilir; Çünkü kaynakları çok sınırlı yani çok rağbet gören bir framework değildir, destek bulması da bu yüzden zordur yani sorunlarınızda filan pekte yardımcı olabilecek kaynak yok.

Umarım yazımı beğenmişsinizdir. Önerilerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

Etiketler:
Yazılım
Paylaş:

Yazar:

SlipBey

SlipBey

Merhaba, Berkant (SlipBey, Slipy). 7 Yıldır yazılım ile uğraşan bir geliştiriciyim. Genel olarak web tasarım, masaüstü programlama ve mobil uygulama tasarımları ile ilgileniyorum. Teknolojiye meraklı olan insanlarla etkileşimde kalmayı seven bir bireyim.

Discord Durumu

ÇevrimdışıProfil

Yorum Yaz

Geçmiş Yayınlar

Kategoriler (0)