SlipBey
SlipBey
SlipBey
22.05.2022 - 10:36

Websitesi İçin Kullanabileceğiniz En İyi Frameworkler

Çoğu kişi websitesi yaparken ya html yada bunu daha üst seviyeye taşımak için çok bilindik olan php dilini kullanarak site yaparlar. PHP'ye daha da işlev katmak için onun frameworklerini kullanan da bir çok kişi bulunuyor. Fakat PHP aslında sandığınız kadar güzel bir dil değil.

Bu yazıda neden PHP kullanmamamız gerektiğini söylemeyeceğim ama PHP yerine kullanabileceğiniz daha iyi alternatifleri sizlere derledim.

Buradaki derlediğim bütün frameworkler javascriptindir. NodeJS severler şuan bayram ettiler :9

1-ReactJS / NextJS

Benim açık ara en çok kullandığım frameworktur kendileri. Kolaylığı ve elverişliliğinden ötürü reactjs'i tercih eden biriyim.

2-VueJS / NuxtJS

Gene aynı şekilde vuejs'i de bir çok projemde kullandım. VueJS daha basit bir kullanım sunuyor ve reactjs'ye daha çok benziyor. İkisinin karşılaştırmasını sonra yaparım fakat şuanda sadece temel bilgiler vermek amacım.

3-ExpressJS

Express nodejs kodlamaya başlayan hemen hemen herkesin başlangıçta öğrenmeye başladığı bir frameworktür. Gerçekten basit ve kolay bir framework olduğunu da yine söyleyebilirim.

4-HandlebarsJS

Handlebars ben express öğrenirken karşıma çıkan bir frameworktu fakat öğrenmeye hiç yeltenmedim ama sayın abicimin (barbarbar338) handlebars kullanarak paylaştığı projeyi inceledikten sonra expressten daha kolay olduğuna kanaat getirdim. Kesinlikle tercih edebileceğiniz öğrenmek için kolay bir frameworktür.

5-Svelte

Kendisini pek kullanmadım ve kullanmaya gerek olduğunu düşünmüyorum ama alternatiflik bakımından oldukça iyi bir framework olduğunu da söyleyebilirim. React ve Vue bilen kişiler için bir tık garipsenebilecektir çünkü biraz farkları vardır.

Evet bugün ki yazımda sizlere kendiminde kullanmış olup tavsiye edeceğim bazı frameworkleri size derledim. Peki siz olsanız hangilerini eklersiniz?

Etiketler:
Yazılım
Paylaş:

Yazar:

SlipBey

SlipBey

Merhaba, Berkant (SlipBey, Slipy). 7 Yıldır yazılım ile uğraşan bir geliştiriciyim. Genel olarak web tasarım, masaüstü programlama ve mobil uygulama tasarımları ile ilgileniyorum. Teknolojiye meraklı olan insanlarla etkileşimde kalmayı seven bir bireyim.

Discord Durumu

ÇevrimdışıProfil

Yorum Yaz

Geçmiş Yayınlar

Kategoriler (0)